Срещите с вокален педагог развиват таланта и здравето на децата

Целебната сила на пеенето е известна от древни времена. Съвременната медицина отдавна е обърнала внимание на този факт. Доказано е научно, че пеенето и по-специално професионалните занимания с вокален педагог, оказват благотворно влияние върху човешкото здраве.

Пеенето ни помага да се освободим от стреса. Докато пеем, в мозъка ни се произвежда ендорфин, хормонът на щастието. Благодарение на него се чувстваме по-щастливи, умиротворени, с повишен жизнен тонус. С помощта на пеенето можем да подобрим работата на белите дробове, да подобрим стойката си, цвета на лицето, дикцията, начина на говорене, дори да се справим със заекването.

Особено важно е пеенето за децата. Малчуганите, които пеят, се чувстват много по-добре от своите връстници. Те са положително настроени, уверени в себе си, не посягат към дрогата и други опасни удоволствия.

Гласът ни е даден с раждането. Той е уникален музикален инструмент. Вибрира, когато говорим високо или шепнем. Вибрациите му влияят положително на организма. Когато пеем, всеки звук е съпроводен от колебанията на най-високата честота – обертоновете. Те резонират с костите на черепа и главния мозък, отговарящ за имунната система.

Детето, което се занимава с пеене, боледува много по-рядко.

Уроците при вокален педагог могат да бъдат от полза и за децата, които заекват.

Разбира се, ако детето ви има талант, уроците при специалист са задължителни. Георги Янков казва, че това трябва да стане след навършването на 7 години. Прави се прослушване, за да се види какви са данните на девойката или младежа. Дали имат музикален слух и гласови данни. Гласът обаче се развива с уроци и пеене вкъщи. Уроците не са натоварващи, напротив. Уверете се сами! Ако детето има желание и съответните данни, то може би е следващият Джъстин Бийбър или Селена Гомес. Подарете му възможността да опознае себе си и да развие таланта си.

Вашият коментар