За един по-добър свят

41 836 лева дари Nivea на SOS Детски селища България

Когато си дете, най-важното нещо е да бъдеш обичан, да имаш дом, да се чувстваш сигурен, защитен… SOS Детски селища България.осигуряват на малчуганите, останали без семейство, именно това – сигурност и любов, грижа и възможност за по-добър старт в живота. Всяко дете го заслужава. Всяко дете има право на това.

Но за да се осигури дом и сигурност на повече деца, са необходими средства. Защото всички знаем, че „сиренето е с пари“.

За втора поредна година марка №1 в грижата за кожата проведе своята благотворителна кампания „Приказни моменти на грижа“ в подкрепа на сдружение SOS Детски селища България. Събрани са 41 836, 20 лв. Браво! Могат да бъдат и повече, разбира се, ако повече от нас си купят съответните продукти, участващи в благотворителните акции. Вие правите ли го?

Факт е, че лимитираната серия на NIVEA Crème с вече познатите приказни герои – Тео, Мая, Зайо и Феята, донесе много усмивки и приятни емоции на малки и големи. Към любимия крем в синя кутийка в търговската мрежа се предлагаше и комплект от книжки с приказки: „Тео и Зайо си правят състезание“, „Мая и феята отиват на плаж“, „Тео и Зайо строят къща“ и „Мая и феята подреждат стаята“.
Вдъхновявайки се от вълнуващите приключения на четиримата герои, NIVEA предостави възможност на своите приятели да се включат в инициативата, като сами напишат кратка, позитивна приказка, посветена на грижата, обичта и семейството. Участниците трябваше да публикуват приказките си във Facebook със специално създадения за кампанията хаштаг #ПриказнаСиняГрижа. Едни от първите публикувани приказки бяха тези на посланиците на инициативата – Рафи, Дивна, Деси Добрева, Играта, Мона Недева, Гери Турийска, Башар Рахал, Силвия Лулчева, Василена Винченцо, Rudi Duli Muden MC & KukuSfeff, порасналия възпитаник на SOS Детски селища – Пламен Траянов, както и много журналисти и блогъри.

Инициативата за написване на детска приказка предизвика истински интерес у приятелите на марката – в рамките на един месец са се включили над 80 души, а публикуваните приказки надхвърлят 100. След края на кампанията част от приказките са публикувани в специално създадена за децата от SOS Детски селища България книжка. Тя е озаглавена с името на кампанията – „Приказни моменти на грижа“, а илюстрациите са дело на децата от SOS приемните семейства в София, Перник и Трявна. Авторите Василена Винченцо и Гери Турийска получиха своите книжки лично на специално събитие по повод края на кампанията.

Кампанията в подкрепа на сдружение SOS Детски селища България помага на повече български деца да имат приказното детство, което заслужават.
Добър ли е този модел на отглеждане и възпитание? „Най-добрият“, отговори ми Пламен Траянов, момче, пораснало в едно от селищата. Сега вече мъж, който е намерил своя път в живота, работи, чувства се пълноценен и не е прекъснал връзката си с организацията, дала му шанс да има щастливо детство. Според него именно затвореният тип на селищата дава на децата сигурността, от която се нуждаят. Не им пречи да растат щастливи и да се социализират, защото ходят на училище заедно с другите деца от населеното място, в което се намира селището. Имат и много приятели сред тях. За съжаление големите компании у нас нямат интерес да даряват средства, защото законово никой не ги поощрява да го правят, както е в другите, „нормални“ държави. За съжаление. Но пък има компании, които не се страхуват да бъдат част от добри проекти. Както има и хора, които искат да бъдат част от доброто, купувайки продукти, участващи в благотворителни кампании. За щастие. Остава ни надеждата, че добрите дела и кампании ще стават повече, както и средствата, набрани чрез тях.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: