5 лесни начина да повишите имунитета

Есен е. Ту е студено, ту топло. А стражът на децата ни – техният имунитет, работи с пълни обороти.

Как да му помогнем?

Първо нека да… поръмжим!

О, да. Ръмженето е отличен начин да стимулирате имунната защита на организма. Подобрява кръвообращението в назофаринкса, а това означава, че имунните клетки ще дадат силен отпор на вирусите. Идея – организирайте състезание по ръмжене. Децата със сигурност ще се забавляват. Домашните любимци – също.

Да играем на… Кинг Конг!

В тялото има бутонче, чието натискане стимулира имунитета. Намира се в зоната на гърдите. Натискаме го, когато се бием в гърдите и казваме „Аз, аз“. Или, когато се правим на маймуни. Ако предложите на малчо да стимулира тимуса, най-вероятно няма да получите въждушевена подкрепа. Но, ако предложите да играете на маймуни, със сигурност, ще постигнете желания резултат.

Трето предложение – усмивка, нарисувана с мед

Вземете една красива чинийка и нарисувайте в нея една усмивка с мед. Или усмихнато лице. После накарайте малчо да я оближе с език. Ще имате 2 в 1 като резултат. От една страна медът е супер имуностимулант, а от друга – облизването подобрява кръвообращението.

Вариант 4: забавен масаж

Върху стъпалата има разположени много важни точки, чието стимулиране подобрява здравето и стимулира имунитета. Обикновеният масаж би бил доста скучен. Затова ние ви препоръчваме един необикновен. Пръснете по килима в детската топчета, зърна от боб, връвчици и накарайте детето да познае върху какво стъпва… Разбира се, босо.

Петият враг на вирусите и приятел на имунитета

е смехът. Затова ние обичаме да се забавляваме. Да се гъделичкате, гушкаме. И да се смеем. Залата с кривите огледала, смешните гримаси у дома – това е супер забавен начин да постигнете добро здраве. По-малко стрес, по-малко вируси.

И накрая – помислете за ваксините. Те също са добър вариант за предпазване от грипа.

Leave a Reply

%d bloggers like this: