Започнете грижите до първата година след раждането

Стрии. Целулит. Суха и лющеща се кожа. Петна по лицето и тялото. Акне. Това са само част от проблемите, с които се сблъсква кожата на всяка раждала жена… Специалистите казват, че възстановяването след раждането трябва да стане най-много до 1 година, защото ако след това настъпи нова бременност, то положението става неспасяемо.
Допитахме се до медицинския козметик Станислава Събева от медико-козметичен център MedEsta за съвети и разяснения по въпроса с връщането на формата след раждане.
Оказа се, че съществуват много заблуди…

Мит 1: Мога да върна формата си по всяко време.
Специалистите са категорични: ако връщането на формата не стане до 1 година след раждането, то след това усилията трябва да се удвоят, а резултатът е неясен.
Логичното обяснение: клетките имат памет. По време на бременността метаболизмът на организма се променя. Той е програмиран да трупа мазнини, за да предпази бебето и да му осигури всичко необходимо за живота. Клетките помнят този метаболизъм и след раждането и продължават да работят по неговия режим, разказва Станислава Събева. Освен ако не ги научим на други навици, а именно да се освобождават, да се дренират, да работят по-бързо.
Това, мили мами, става чрез дрениращи антицелулитни процедури и масажи. Разбира се, с процедурите ефектът идва по-бързо.

Мит 2: Когато пълнея мастните клетки в организма се увеличават, когато отслабвам – намаляват
Мастните клетки в организма се делят само в детска възраст. В зряла възраст при напълняване те просто се раздуват на обем, но не увеличават броя си, казва медицинският козметик.
Мами, за Бога, не тъпчете децата! По този начин ги програмите да пълнеят лесно в зряла възраст. Когато децата се прехранват, броят на техните мастни клетки в тялото се увеличава и остава голям до края на живота ми. Логично е в този случай да бъдат предразположени към наднормено тегло.
При бременност обемът на мастните клетки просто се увеличава, но броят им остава константен. Със съвременните технологии това не е проблем. „С Venus Legacy аз постигам намаляване на обема на мастните клетки“. Третирам много раждали жени, които искат да върнат формата си и определено успяват“, казва Станислава.

Мит 3. Петната по лицето и тялото след бременността ще изчезнат сами
Може би, ако сте късметлийки. Но има голяма вероятност част от петната да останат завинаги, ако не се вземат мерки на време. За целта има различни терапии, като се започне от мезотерапиите и се стигне до иновативната Hydrafacial Britenol терапия. „Тя работи със серум, съставен изцяло от природни избелващи съставки познати от векове, като екстракт от конски кестен, арника, зелен чай и стабилизирана формула на Витамин С“, казва Станислава Събева, която работи с апарата и постига страхотни резултати с мамите, които третира.  Петната наистина се повлияват.

Мит 4. Стрийте не могат да бъдат премахнати с нищо.
Това е и не е вярно! Истината е, че зависи в кой етап от развитието им сте започнали да ги третирате. Новите стрии, които са червени на цвят, биха могли да бъдат заличени лесно и напълно със съвременни нано фрационирани радиочестотни терапии като Venus Viva, например. Старите бели стрии обаче трудно се повлияват.

Какъв е изводът? Не чакайте отпусната кожа, целулитът, стриите и петната да ви победят. Яхнете вълната и си върнете формата още на първата година след раждането.  И майките са хора,  защо да не бъдат поглезени.

Leave a Reply

%d bloggers like this: