Бебчо се нуждае от вас още докато е в утробата ви

Майчината утроба е невероятно място, създадено от природата така, че да осигури идеални условия за случващото се в нея чудо.

През 40-е седмици, в които зародишът се развива вътре в тялото на бременната жена, той живее в една сигурна биосфера, но все пак е свързан с външния свят – храни се от организма на бъдещата майка чрез пъпната връв, усеща миризмите, чува звуците, а те влияят върху неговото неврологично, психическо, ментално и анатомично развитие.

Затова лекарите съветват бъдещите майки максимално да предпазят своето бебче от опасности – да направят съзнателен избор за по-здравословен и спокоен начин на живот.

Хранете се здравословно. Оставете кафето за малко. Пийте сокове. Един фреш е чудесен поздрав за вашето бъдещо бебче. Ако имате възможност купувайте си био храни.“

Разхождайте се в парка. Избягвайте шумните и задимени места. Йогата също е много добър избор по време на бременността – освен че ви дарява със спокойствие, тя помага на тялото да се движи без да вреди на плода. Плувайте.

Не прекалявайте с употребата на козметика за коса и кожа – бременните жени са красиви по принцип:) Говорете на малкото човече във вас, четете му, пейте му, галете го. То усеща всяка ваша мисъл, всяко движение. Обичайте го, за да се роди щастливо!

Leave a Reply

%d bloggers like this: