Изложба в помощ на даровити деца в неравностойно положение

„Полет към мечтите“ е озаглавена изложбата- акварел, с която младата авторка Станила Иванова подкрепя каузата „Скритите таланти на България“. Експозицията се открива на 26 април (четвъртък) от 18.00 ч. в Soul Kitchen. Цялата сума, събрана в рамките на експозицията, ще бъде дарена за развитие на талантливи деца в неравностойно положение, с дарби в сферата на музиката, танца, изобразителното изкуство, спорта.

В изложбата, която ще продължи до 13 май, ще бъдат представени 30 картини, в които основен акцент са птиците и женски лица, пресъздаващи различна емоция. Прелитането през разнообразни състояния и чувството за свобода може да се усети във всяка творба. „Това е една изложба-мечта, с която искам да даря не само средствата, които ще бъдат събрани от продажбата на картините, но и цялата ми емоция и любов, отразени в творбите ми. Силно вярвам, че всеки има равно право и шанс да следва мечтите си“, казва Станила.

„Скритите таланти на България“ е програма, включваща всяка година даровити деца и младежи, които с помощта на ментори, семинари, работилници, състезания, както и закупуване на материали, развиват таланта си в сферата на музиката, народните танци, рисуването (3D анимация, моден и графичен дизайн) и спорта. Каузата стартира през месец октомври 2017 г. като през първата година ще работи с 8 деца и младежи.

Пратньори в реализирането на идеята и събитието за изложбата, са ресторант „Soul Kitchen“, които прегръщат идеята да бъдат домакини, младата авторка Теа Денолюбова, облякла картините в думи, „Благичка-кухня с кауза“, радетели за постигане на по-здравословен и социално отговорен начин на живот, както и рекламна агенция „Котон“, с чието съдействие са осигурени принтовете на картините, които могат да бъдат закупени.

За децата, включени в програмата повече информация можете да намерите тук http://plushenomeche.org/bg/skritite-talanti-na-bulgaria/

Leave a Reply

%d bloggers like this: