Ин витро форум в Плевен на 9 юни

За 13-а поредна година сдружение „Зачатие“ организира най-голямото събитие за двойките с репродуктивни проблеми у нас. Форумът ще се проведе в Плевен на 9 юни от 11.00 часа в сградата на Областната администрация.

Тази година се навършват 30 години от раждането на първото бебе в България, заченато по изкуствен път. Затова и мотото на събитието е „30 години ин витро в България“.

Акцент ще бъде темата „Асистираната репродукция в България – минало, настояще и бъдеще“. Презентациите ще „разкажат“ важните събития от историята на българската репродуктивна медицина и най-новите насоки на нейното развитие, авангардните методи и постиженията в диагностиката и лечението на стерилитета. Програмата включва още дискусии с пациенти, както и предизвикалата голям интерес „Експо алея“ на репродуктивните клиники в България. За трета поредна година пациентите ще имат възможността да разгледат информационните щандове на центровете, да разговарят директно с представители на медицинските им екипи и да получат консултация от медицински, психологически и правен характер.

Петима от посетителите в Деня на репродуктивното здраве ще получат ваучер от Сдружение „Зачатие“ на стойност 500 лева за диагностика и лечение на стерилитет. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени с жребий в края на информационната сесия.

Leave a Reply

%d bloggers like this: