Бременност и ражданеСъвети за здраве

Репортажи информират за репродуктивни проблеми

Петя Дикова насочва вниманието към репродуктивното здраве и ранната превенция на проблемите в тази област. В предаването „Тази сутрин“ по bTV водещата на COOL… T ще покаже серия от репортажи, които ще помогнат на зрителите да се запознаят с проблемите и начините им за преодоляване.

„В работата ми като водещ и репортер често се срещам с жени, които са се посветили на кариерата си и оставят създаването на поколение за по-нататък. Това е нормално, аз го разбирам, това е тяхно право и избор, но за съжаление в някои случаи репродуктивните проблеми могат да се появят и в ранна възраст. Медицината вече позволява да бъдем подготвени и само с едно изследване да разберем доколко можем да си позволим да отлагаме раждането“, коментира водещата.

Повечето жени не мислят за репродуктивното си здраве преди да дойде момент в живота им, в който са готови и искат да имат деца. В много случаи тогава вече е късно, а проблемите са такива, че могат да бъдат предотвратени на по-ранен етап. Жените имат възможности да подобрят или съхранят шансовете си за раждане, когато и ако поискат да станат майки.

Инициатива на Петя Дикова цели да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки. Такова изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот.

Първият репортаж, част от информационната кампания, разказа историята на Златка Христозова. Тя случайно си прави изследване и разбира навреме, че има проблем, който може да бъде преодолян. Можете да проследите всички истории в ефира на „Тази сутрин“ и bTV Новините.

Leave a Reply

%d bloggers like this: