Родените през есента са по-податливи на алергии и болести

Децата, родени през есента, са по-податливи на хранителни алергии и болестите, които те причиняват. Това сочат резултатите от проучване, публикувано в Американския журнал по алергии и имунология.

Д-р Джесика Ху от Националния еврейски здравен институт, водещ автор на статията, твърди, че алергиите най-често се проявяват под формата на суха кожа.

„Изследваме всяко дете, което се лекува в нашата болница, и стигнахме до извода, че родените през есента са много по-склонни да изпитат това, което се нарича атопичен марш. Сега се опитваме да разберем защо е така и твърдо вярваме, че това идва само от бактериите по кожата“, казва д-р Ху.

Атопичният марш бележи промяната във формата на алергията, докато бебето расте. В по-късните години реакциите могат да включват сърбеж, зачервяване на кожата и дори астма и треска.

Лекарите посочват, че предотвратяването на атопичния марш е възможно с лечение, т.е. овлажняване на зачервяването на бебешката кожа с лосиони, като и с премахване на храната, която причинява алергии при бебето.

Краве мляко, яйца, пшеница, глутен, соя, риба, миди, сусам и други семена, както и фъстъци и орехи са храните, които най-често причиняват алергии. Според експерти обаче не е препоръчително тези храни да бъдат изключени напълно от менюто на малчовците, но не е препоръчително и да се консумират всеки ден.

Leave a Reply

%d bloggers like this: