През юни се забременява с 25% по-лесно!

Външните фактори като време, околна среда, хранене влияят на организма ни по най-различни начини. Включително могат да подпомогнат или да попречат на усилията ни да забременеем. Как да помогнем на тялото да се настрои на правилната вълна?Следете какво хапвате. Добре е в менюто и на двамата бъдещи родители да присъстват предимно натурални и полезни продукти. Важно е да има достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати. Според специалистите, жените, които искат да забременеят, трябва да хапват риба, зеленчуци, плодове, ядки, семена, растителни масла.
Спортувайте. За никого не е тайна, че тренировките в умерена доза помагат на тялото да се справи както със забременяването, така и с износването на плода. Разбира се, трябва да се откажете от интензивните тренировки. Препоръчителните спортове са плуване, танци, йога, бягане.
Гонете стреса. Един от основните врагове на зачеването е стресът. Трудностите в офиса, караниците с приятелите, споровете с мъжа, всичко това може да повлияе на тялото. Затова се опитайте да не се нервирате за глупости.
Планирайте. Забременяването изисква подготовка. Обърнете внимание не само на възрастта, състоянието на здравето и желанието си. Важни са и други фактори. Неотдавна изследователите установиха, че най-благоприятният месец за забременяване е юни. Шансовете тогава да видите двете чертички е са с 25% по-големи, отколкото през останалите месеци. Това е свързано с продължителността на светлата част от деня и комфортната температура на въздуха. Следете овулацията си!
Спете повече. Трябва да спите не по-малко от 8 часа на ден. Това ще нормализира биохимичните процеси в организма и ще възстанови силите ви. Недостигът на сън води до нарушаване на менструалния цикъл, главоболие, хормонални проблеми.
Не се преработвайте. Поговорете с шефа за преразпределяне на отговорностите ви в офиса. Вземайте си по-често почивни дни. Разхождайте се, забавлявайте се, доброто настроение е важно.

Leave a Reply

%d bloggers like this: