На масата

Шеф Петров апелира за създаване на осъвременен Рецептурник за детските градини и училищата

Шеф Борис Петров коментира случая като апелира за създаване на осъвременен рецептурник.

Повод за коментара на шеф Петров стана случаят 12 деца от детска градина в Пловдив, които са получили неразположение, придружено с повръщане.

„В последно време се правят супер глупави кулинарни книги, от смотани фотографи и готвачи без работа, хаби се толкова безсмислено ресурс за глупости с картинки, които никой не може да си сготви, даже някои издават вече на английски, за да им се смеят навън.

Събирате се на асоциации и демонстрирате колко сте добри, а децата ви ги приемат в болници с хранителни отравяния. Други знаменитости с био-хакинг ви учат как да се грижите на 60 г. за дупето на баба ви!? Пишете безсмислени автобиографии, мислейки се за Салвадор Дали!??“, написа готвачът.


„След като имат възможност и ресурси и ако наистина искат да направят нещо полезно, не да крадат евро фондове за образование, или пари на банкови карти или спонсори, да направят наистина един Здравословен Рецептурник за Детско Хранене с хубави, здравословни и лесни рецепти по възрастови групи, имайки предвид новите технологии и това, че вече няма сезонност на плодове и зеленчуци. И после министерството да го утвърди като норматив!“

„Вкарайте лесни рецепти за деца с алергии, защо да се чувстват различни!? Толкова ли е трудно!? Нали сте се събрали на групички с възможности, издавате само боклуци!!! Аз лично ще участвам в това безплатно!“, написа известният готвач.

Leave a Reply

%d