Шуслеровитe соли или за силата на маркетинга и рекламата

Сега е лято и на всички ни е доста по-широко около врата. Сополите са намалели, няма толкова вируси, освен някои гадни, стомашни, времето е супер, игрите навън разнообразяват. И ние сме почти щастливи. Казвам почти, защото всички знаем, че да си родител е нещо като работа 24 часа в денонощието без почивен ден. 

Сега обаче искам да ви споделя нещо за шуслеровите соли и ползите от тяхното усвояване:) Имам куп приятелки и колежки на мъжа им, които ги купуват и дават на децата с шепи. Аз също давах на Филип през зимата. С недоверие, но с надежда, че са добри за имунната му система.

Сега обаче, след един пълен сезон – есен-зима и в началото на лятото, мога да заявя с чиста съвест, че зад т.нар. невероятни соли на д-р Шуслер стои един наистина добър маркетингов отбор, добре премислена и платена реклама и стройна организация за печалба на добри пари. Всъщност, ако си дадете ясна сметка, ще осъзнаете, че флакончето за 9,90 лв. не носи по-добър имунитет на детето ви, просто ви изпразва джоба. При това го прави в перспектива, защото солите трябва да се приемат месеци наред, за да се радваме на резултат. Обикновено се приемат комбинации от две или три соли, всеки ден, три или четири месеца… Можете ли да смятате?

И сега един важен въпрос – знаете ли какво всъщност има в малките бели хапченца? Сигурни ли сте, че са най-доброто за децата ви? И че трябва да зареждате малкия организъм месеци наред с тези непознати субстанции?

Аз не съм. Защото всички хомеопати, които препоръчват шуслеровите соли, всъщност са добре платени рекламисти, на които компанията дава различни бонуси. Същото се отнася и за педиатрите, които посещават училища и семинари в петзвездни хотели, за да се запознаят с новите продукти, които след това смело изписват в рецептите на своите малки пациенти. Няма страшно, това е хомеопатия, казват ни те.

Трудно мога да се доверя на някого, който ми препоръчва продукт, защото са му платили за това. Години наред от ефира на Нова телевизия се разказва за ползите на шуслеровата терапия. Никъде на екрана обаче не пише, че това е платена публикация. А всъщност е точно това. Знаем, че всяка секунда телевизионно време струва много скъпо. Представете си колко струват минутите, в които д-р Папазова смело ни препоръчва една или друга комбинация.

Сега е лято. И няма нищо по-лесно от това да заредим менюто на малчовците с полезни плодове и зеленчуци, които със сигурност ще им дадат повече здраве и добър имунитет от всички шуслерови соли взети заедно. Закаляването на слънце, морските бани, физическата активност, тичането бос по тревата в парка или по пясъка на плажа, което стимулира определени точки на стъпалото, смехът, щастливите моменти – това е здраве. Инвестирайте в него. Останалото си е чиста проба маркетинг и реклама. За наша сметка.

Това, разбира се, е лично мнение. Всеки има право на избор, особено, когато става въпрос за детето му. Просто искам да споделя с вас, че трябва повече да внимаваме, когато ни препоръчват един или друг продукт, маскирани под обещанието за „полезно и безвредно“, но минали в графата „платена публикация“.

 

 

2 thoughts on “Шуслеровитe соли или за силата на маркетинга и рекламата

 • 13.09.2019 в 10:57
  Permalink

  Когато се пише от първо лице, единствено число, е добре да се спомене името на автора, който споделя мнението си, чрез тази публикация. Всъщност, кой стои зад този сайт също не е ясно, защото е упоменато „За нас“, а тук „някой“ пише така, сякаш е единственият представител на страницата и както вече отбелязах – този някой НЯМА ЛИЦЕ.
  Иначе представената гледна точка има своите добри страни – най-малко дава сигнал да се замислим над тези неща, които разбира се, не се отнасят единствено до този тип продукти.

  Отговор
  • 19.09.2019 в 08:42
   Permalink

   Разбира се, авторът е Веселина Петрова.

   Отговор

Leave a Reply

%d bloggers like this: