Слънчеви очила? Да! Но какви и от кога?

Слънчевите очила не са въпрос на мода или глезотия. Те са важни когато става въпрос за здравето на очите на детето.

Очите на бебетата и децата до 10 години са много по-чувствителни и е важно да бъдат предпазени от вредните лъчи на слънцето.

Дори съвсем кратки периоди на излагане на слънце могат да причинят увреждане, което пък да доведе до сериозно заболяване в късна възраст, включително дегенерация на макулата, обезцветяване, катаракта или дори рядка форма на рак на окото.

Увреждането от слънцето също може да причини рак на кожата.

Освен това клепачите и кожата около очите на бебето са много деликатни.

Според Американската академия по педиатрия бебета под шест месеца изобщо не трябва да се излагат на слънце. За да ги предпазите, можете да използвате защитната част на количките за разходка, чадър или просто да избягвате прякото излагане на слънце, особено през лятото.

На шест месеца вече е много по-безопасно бебето да бъде изложено на слънце, но все пак е много важно да бъде предпазено по съответния ред.

А според експерти от Американската академия по офталмология, най-добрият начин да предпазите бебето си от слънцето е като използвате шапка, слънцезащитен крем и слънчеви очила.

Важно е да изберете слънчеви очила с ефективна UV защита. Уверете се, че вашите бебешки слънчеви очила блокират 100 процента от UVA и UVB лъчи.

Leave a Reply

%d bloggers like this: