Учат децата на здравословен живот

През учебната 2019/2020 година Програмата „Нестле за по-здрави деца“ ще разшири своя обсег и вече участие в мащабната инициатива ще могат да вземат не само училища с начален курс на обучение, но и детски градини на територията на цялата страна.

В рамките на мащабната инициатива деца между 3 и 10-годишна възраст ще изучават по увлекателен начин ползите от балансираното хранене и активния начин на живот.

Новите посланици на програмата – социално отговорната инициатива Маргаритка и любимите герои на най-малките Биби и Мими, ще предадат посланията на програмата в детските градини в цялата страна чрез специален подход и език, които децата в тази възраст изискват.

Училищата в страната ще се обучават в ползите от здравословния начин на живот отново с помощта на шеф Жоро Иванов, проф. Веселка Дулева, Евгени Иванов – Пушката, Маруся Иванова, Тереза Маринова и Асен Аролски.

Чрез видео уроци с посланиците, специални дигитални материали и интерактивни задачи и тестове, които да грабнат вниманието и да улеснят усвояването на материала, децата ще могат да затвърдят своите знания от изминалата година.

„Поставихме си много амбициозна цел с лансирането на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, която няма да спрем да следваме. Включваме и детските градини през настоящата учебна година, защото вярваме, че изграждането на познания в най-ранна детска възраст днес, ще изградят едно по-здраво общество утре.“, сподели Нели Ангелова, Директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

През изминалата учебна година участие в програмата „Нестле за по-здрави деца“ взеха 12 841 деца от 125 учебни заведения в цялата страна.

Повече информация за Програмата, можете да намерите на следните линкове: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids и www.jiveiaktivno.bg.

Leave a Reply

%d bloggers like this: