В Драгоман стартира програмата на БЧК „Топъл обяд“, с подкрепата на „Кока-Кола България“

Вече трета учебна година „Кока-Кола ХБК България“ осигурява безплатен топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от Община Драгоман, Софийска област. Програмата се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на Българския червен кръст (БЧК) и има за цел да допринесе за нормалното физическо развитие на подрастващите. В началото на учебната 2016-2017 г. компанията дари и спортни артикули на учениците от СУ „Христо Ботев“ в Драгоман, включени в „Топъл обяд“.

В партньорство с БЧК и с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК, от месец декември 2016 г. още 100 деца от областите Видин и Търговище ще получават безплатна храна в училище.

Програмата „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на Българския червен кръст, която обединява 24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорската мрежа за благотворителност, през учебната 2016/2017 г. 1 400 деца от социално-слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програмата „Топъл обяд“ стартира преди 12 години, до момента е осигурила топъл обяд на 13 000 деца. За повече информация посетете: http://www.redcross.bg/.

Кока-Кола ХБК България е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната, който притежава изключителното право да бутилира продуктите на The Coca-Cola Company. Кока-Кола ХБК България стартира дейността си в България през 1992 г. и от създаването си досега е инвестирала над 500 млн. лева в българската икономика. Компанията е част от Coca-Cola HBC Group – една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа.

Leave a Reply

%d bloggers like this: