С грижа за най-малкитеСъвети за здраве

Безопасно лято за малчовците

Лятото започна. Температурите вече са високи, слънцето пече все по-силно. Как да предпазим децата от неприятните болести и да прекараме една приятна почивка?

Първият съвет на специалистите е – погрижете се навреме за имунитета на наследника си. Давайте повече плодове и зеленчуци, добавете пробиотици. Научете детето да мие ръцете.

На плажа – не се заседявайте след 11,00 часа. Следобед отидете чак след 15,00 часа. Задължително носете чадър. Мажете децата със слънцезащитни продукти – за предпочитане фактор 50. Количката, ако ползвате още такава, трябва да е със сенник.

Бебетата, които не са навършили 6 месеца, по принцип нямат място на плажа. Но ако ги заведете все пак, в никакъв случай не ги къпете в басейна или морето, имунната им система не е така добре развита.

Не забравяйте да давате на децата да пият достатъчно течности. Те се дехидратират много по-лесно от нас.
Преди да тръгнете, се запасете с лекарства – за понижаване на температурата, против диария и против повръщане.

Ако детето се е дехидратирало следствие на повръщане и разстройство, то е изгубило ценни микроелементи, затова е важно да пие чай от лайка и други препарати по лекарско предписание, които хидратират организма. Трябва да се спазва подходяща диета – супа с моркови, варени картофи,  извара, сирене, кашкавал, маслини, препечен хляб.

Прием на големи количества течности наведнъж при обезводняване не се приемат, защото повишават риска от ново повръщане.

Leave a Reply

%d bloggers like this: