За един по-добър святЛюбопитно

Деца рисуват Коледа за героите в бяло

До 18 декември децата, които обичат да рисуват, имат възможност да се включат в кампанията на Националния военноисторически музей „Нарисувай Коледа за героите в бяло“.

„Всички знаем, че празниците за тях тази година вероятно ще бъдат различни, много от тях няма да успеят да ги прекарат със семействата си. Затова предоставяме възможност на всички деца самите те да се превърнат в герои за българските лекари като оползотворят времето, което прекарват сег сами, затворени в домовете си, извършвайки едно от любимите си неща – да рисуват“, подчертава Деяна Костова.

Могат да участват всички, няма ограничения във възрастта. Като нарисуват коледна картина, отправят своите послания към българските лекари и по този начин да ги зарадват за празниците.

Кампанията стартира още на 4 декември, но все още има възможност децата да участват в нея, като изпратят своята рисунка под формата на снимка до 18 декември 2020 г. на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com, или като съобщение във Facebook страницата на Музея.

Събраните детски рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на Музея в социалните мрежи. В навечерието на Коледа картините ще бъдат предадени на медиците на първа линия.

Leave a Reply

%d