Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!

Коледа е магия и любов и всяко дете чака с нетърпение идващите празници и мечтаните подаръци.

За съжаление има много деца, които мечтаят да получат книга, но това никога не се случва. Всъщност, всяко пето дете в България няма книжки, подходящи за неговата възраст.

Васко*, на 7 години, си мечтае за „Златна книга на приказките“. Миши, на 6 – за приказки за принцове и принцеси. А Памела, на 14 – за „Хари Потър и даровете на смъртта“. Днес всеки може да стане магьосник и да направи магия за някой от тях. Достатъчно е да избере желание от списъка на платформата www.napravimagia.org, да купи мечтаната книга и да я изпрати на детето до 16 декември, като следва инструкциите, които ще получи. Така всеки може да подари нов свят, пътешествие или приключение.

Кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!“ ще продължи до 16 декември.Тясе провежда в рамките на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи в партньорство с Национална мрежа за децата и с подкрепата на Experian.

Желанията на децата са събрани с помощта на членовете на Национална мрежа за децата, които всеки ден работят в подкрепа на деца и техните семейства. С тяхна помощ всяка магия ще достигне точно до детето, което я очаква навреме за Коледа.

*Децата в списъкаса със собствените си имена или с псевдоними, които са им избрали хората, които събраха желанията им, за да запазят личното им пространство.

Leave a Reply

%d bloggers like this: