С грижа за най-малкитеСъвети за здраве

Кампания популяризира ролята на омбудсмана при защита правата на децата

На 1 юни омбудсманът на РБългария – Мая Манолова, даде старт на националната кампания „Нашето дете“. Инициативата е насочена към популяризиране защитата правата на децата.

Учениците от IX и X клас на столичното 35-о средно училище „Добри Войников“ бяха първите, които видяха видеоклипа на кампанията, в който участват цяло съзвездие обичани български изпълнители – рапърът Явор Янакиев – 100 кила, фолкдивата Анелия, актрисите Алекс Сърчаджиева и Яна Маринова, певицата Михаела Филева, Йонислав Йотов-Тото и Лъчезар Евтимов от група СкандаУ. Те застават рамо до рамо с омбудсмана и разказват за своето трудно детство и проблемите, които са имали като хлапета.

„За мен наистина е голяма привилегия и щастие да бъдем заедно и то точно днес, на 1 юни. Ден, в който обичайно сме свикнали най-използваните и употребявани думи да бъдат „деца“ и „права“, но би било добре, ако повтаряме тези думи всеки ден на всяка година, защото това ще означава, че наистина мислим за нашето развитие като нация и затова децата и младите хора трябва да растат, да се развиват в една държава, която познава, уважава и се застъпва за техните права“, каза омбудсманът Мая Манолова.

„Нямах никакви колебания дали да се включа в тази инициатива. Преди няколко месеца заедно реализирахме друга – „Великден за всеки“ и покрай работата с омбудсмана Мая Манолова успях да я опозная не само като професионалист, но и като човек. Затова щом ми се обадиха с покана за „Нашето дете“, веднага приех“, сподели певицата  Анелия.

В рамките на кампанията Манолова ще посети различни градове в цяла България, за да се срещне с ученици от I до XII клас. Идеята е те да припознаят институцията на омбудсмана като техен приятел и защитник.

Клипът, който ще бъде разпространен във всички училища и представен в рамките на „Час на класния ръководител“, можете да видите тук…: https://www.youtube.com/watch?v=_t8rAHvLs38

%d bloggers like this: