Октомври – месец на семейните бягания

Месец октомври ще бъде месец на семейните бягания, посветен на каузата на SOS Детски селища България. Мотото на семейните бягания ще бъде „Твоят километър е важен!“, а участието на всички ще бъде обвързано с благотворителна кауза – за всеки пробяган километър на всеки финиширал по 5-километровото трасе участник NN България ще дари по 1 лв. за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.
В четири поредни съботни дни ще се състоят семейни бягания в парковете на най-големите градове в страната. В тях ще могат да се включат семейства без ограничения за възраст, пол, брой членове или предишен опит в бягането. Тези, които се затрудняват да тичат, могат да ходят в компанията на свои близки, домашни любимци или с бебета на гръб/ в детска количка.

Датите на семейните бягания са, както следва:

Пловдив – 1 октомври – Гребна база (Централни трибуни), 9 ч.
Варна – 8 октомври, Морска градина (под Летния театър), 9 ч.
Бургас – 15 октомври, Морска градина (под Пантеона), 9 ч.
София – 22 октомври – Южен парк (Паметника с птиците, след централния вход), 9 ч.
Желаещите да се включат в тях трябва да се регистрират на www.5kmrun.bg

Много благородна и социално отговорна, идеята с тези бягания е да обединим семейството в преносен и в буквален смисъл, като поканим възможно повече негови членове да бягат заедно и в същото време да помогнем за осигуряване на семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа.
Заповядайте да побягаме заедно, защото Вашият пробяган километър е важен, защото сплотявате Вашето семейство, защото ще помогнете на деца, лишени от родителска грижа.
Oт края на 2015 г. NN България е спонсор на две инициативи – NN Kids Run и NN Family Run – в партньорство с 5KmRun – сдружение, организиращо бягания в парковете на големите градове на страната.

Leave a Reply

%d bloggers like this: