Симптоми на COVID-19 при децата

Известният руски педиатър и тв водещ – д-р Комаровски, обясни как протича вируса при малките пациенти.

Най-често той е подобен на грип. Последните проучвания на заболяването обаче показват, че и при деца атипичните симптоми са характерни.

„Децата често повръщат или имат разстройство“, ​​обяснява Комаровски. „Трябва да се обърне внимание на ритъма на дишането, всякакви проблеми със изпражненията. Всичко това може да е признак на коронавирусна инфекция. „

Педиатърът подчертава, че болестта при децата протича в по-лека форма, отколкото при възрастните. Според него, почти всички случаи на смърт на малки пациенти от коронавирус са свързани с тежка фонова патология.

„Сега има огромен брой млади хора със сериозни рискови фактори – диабет, хронична пневмония, затлъстяване, тютюнопушене. По принцип само възрастта няма да ви „спаси ”, казва медикът, обръщайки се към младото поколение.

Важно е да се спортува и да се храним здравословно. Да ядем повече богата на витамини (С, D, Е) и минерали (цинк, селен) храна.

Комаровски обясни още, че при карантинни условия от особено значение са обменът на въздух и поддържането на оптимални параметри за температура и влажност.

По възможност проветрявайте по-често. Излизайте навън, когато е топло и слънчево – балкон, гората. Стойте далеч – поне два метра, от други хора, носете маски. Мийте добре ръцете. Влажното и студено време е по-добро за вируса, отколкото за пациентите, са установили лекарите в Китай.

Освен това, според Евгений Комаровски, жена, болна от COVID-19, не трябва да се кърми.

Leave a Reply

%d bloggers like this: