Що е то активно седене и защо е добро за децата?

Живеем във време, в което децата все по-рядко излизат да играят навън. Обикновено стоят у дома пред компютъра или таблета. А ние се чудим как да ги накараме да се раздвижат. Ето защо системи като тази, представена от Константин Ковачев, представляват сериозен интерес.

Константин Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 година, а от 2015-та насочва вниманието си приложната кинезиология. Създател е на метода Active Sitting и първата цялостна програма за Физическа и Емоционална Трансформация базирана на приложна кинезиология в България!

Какво представлява Актив Ситинг? Става въпрос за система от упражнения с моментален ефект, която хората могат да правят лесно от вкъщи или на работното си място.

Active Sitting е система от специализирани, много лесни и леки упражнения и техники, които може да изпълнявате седнали на стол в удобно за вас време от вкъщи или на работното си място.

Целта на упражненията е да се балансира физическото и емоционално тяло и да се постигне. Системата включва много техники от приложната кинезиология. Упражненията имат лечебен ефект и повлияват различни проблеми свързани с опорно-двигателния апарат.

Active Sitting може да се изпълнява и от деца. Те се чувстват много добре, когато практикуват упражненията, споделя Константин. Упражненията помагат за балансиране и подобряване на стойката.

Leave a Reply

%d bloggers like this: