Търг на картини събира пари за деца в нужда

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” във Варна организира благотворителна разпродажба на над 200 картини.Те ще бъдат изложени на 5 декември в галерия „Графит“.

Всеки, който желае да се включи в благотворителната кампания и чрез изкуството да подпомогне децата в нужда, може да откупи произведения на изкуството за своята колекция или направи подарък на близък.

Благотворителната кауза „Изкуството за деца в нужда” помага на деца и младежи в неравностойно положение. Средствата се събират чрез продажбата на картини и с тях ще бъдат подпомогнати повече от 120 деца за по-добро образование и начин на живот от ЦНСТ „Изгрев”, ЦНСТ „Другарче”, ДДЛРГ „Княгиня Надежда” и Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кривня. Помощ ще бъде оказана и на студенти-отличници по стипендиантските програми „Туризъм“, „Здраве чрез СПА“ и „Изкуства“.

Произведенията са както на наши, така и на чужди автори и могат предварително да бъдат разгледани във фесйбук страницата на фондацията.

Leave a Reply

%d bloggers like this: