Училище за родители

За имунитета и неговото „повишаване“: 3 ценни рецепти

Зимата по правило е сезонът на настинките, грипа, болното гърло и проблемите с ушите. Затова обърнете особено внимание на детския дневен режим, хранене и профилактика.

Излизането на открито е задължително. Свежият въздух лекува. Особено, ако се разхождате в парка или планината.

Добавете към менюто кисело-млечни продукти. Здравето на стомаха е в основата на здравето като цяло. Можете да правите домашно кисело мляко, кефир, или да заложите на готовите. Търсете утвърдени марки, произвеждащи по стандарт.

Важно е детето да спортува. Плуването е сред препоръчителните за зимата занимания. Но и тенисът, и атлетиката също вършат работа. Движението е здраве.

Осигурете здрава атмосфера у мода. Имам предвид щастлива, в която детето се чувства добре. Щастливите хора боледуват много по-рядко. Факт. Търсете начини да направите малчо щастлив, да повишавате самочувствието му.

Разчитайте на натуралните средства. Природата лекува. Водата с лимон, стафиди с мляко, билките са много по-добрият вариант. За децата над 3 години препоръчваме:
* чай от лайка – 1 ч.л. лайка се залива с чаша вряла вода, оставя се за 5-10 минутки и се пие преди закуска или вечер преди лягане.
* шипки и френско грозде – 1 суп. л. плодове от шипка и 1 суп.л. френско грозде се слагат в термос и се заливат с вряла вода. След час се прецежда, добавя се мед на вкус. Идеален имуностимулатор! Става и за възрастни:)
* бонбони от сушени плодове – 200 г сини сливи, смокини, черни стафиди и 3 лимона се смилат в блендера, добавят се 3-5 суп.л. мед. Можете да оформите като кръгли бонбони и да оваляте в настъргани бадеми или кашу. Или просто да давате по една лъжичка сутрин и вечер. Укрепват сърдечно-съдовата система, подобряват работата на стомаха.

Leave a Reply

%d bloggers like this: