Заедно сме в училище без граници

Това е мотото на кампанията, която обединява козметичната компания Bioderma и Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“. Всяка година стотици деца се разболяват от онкохематологично заболяване и започват най-голямата битка – тази за живота си. По този труден път те биват лишени от своите приятели, нормален социален живот и образователен процес, защото от 2017 г. болничните училища в страната са закрити.

„Заедно сме в училище без граници“ ще даде шанс на децата болни от рак да продължат учебния процес по време на лечението си, ще им помогне в усвояването на учебния материал и в успешното представяне на изпитите за завършване на учебната година. Проектът ще обхване над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” – София, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и УМБАЛ „Св. Марина” – Варна, за учебната 2018/2019 година.

Bioderma застава зад каузата „Училище без граници“ с дългогодишната си социална кампания „Заедно сме“ и ще дари 10% от печалбата от продажбата на слънцезащитни продукти Photoderm. Средствата ще бъдат дарени на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ за учебната 2018/2019 година.

Каузата може да бъде подкрепена и на сайта www.zaednosme.org, където може да се направи директно дарение към банковата сметка на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Посланик на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която сподели, че онкологично заболяване е отнело най-любимите й жени – майка й, баба й, двете й лели. Ирмена разказа, че всяка една от тези жени е била свързана с образованието, научили са я да обича познанието, възпитали са в нея любов към новото, към книгите. Затова тя е убедена, че децата заслужават своето образование, независимо от ситуацията, в която се намират. И дори  – въпреки нея, напук на нея. Защото чрез познанието те ще продължат напред, ще забравят донякъде за неприятните процедури и преживявания, ще останат свързани с връстниците си, ще продължат да обичат и изследват света.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: