За един по-добър свят

1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати

SOS Детски селища България стартира кампания „1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели: да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика – 1 от всеки 10 деца расте само; и да привлече дарители в подкрепа на тези деца – децата, които са лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят – това са децата, за които Сдружение SOS Детски селища България се грижи.

Кампанията стартира на 17 септември 2018 г. (първият учебен ден) и ще продължи до 31 октомври 2018 г.

Всеки, който иска да промени тъжната статистика и да подкрепи кампанията, може да го направи още днес като изпрати SMS с текст 5 на 1287 и се регистрира като SOS Приятел с месечно дарение от 5 лева.

Набраните средства ще бъдат изразходвани за подсигуряване на ежедневна грижа за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя.

Всеки, който е подкрепил кампанията, може да стане неин посланик като изтегли и постави снимка на корицата си за Facebook и Twitter. След което може и да направи публикация в профила си. Така ще покаже на всички свои приятели в социалните мрежи, че не е безразличен към съдбата на децата в риск!

Присъедини се наистина! – https://sosbg.org/support-a-child/kak-da-darish-parviaya-ucheben-den/

Leave a Reply

%d