С аромат на канела и… любов

Всеки знае, че тортата е най-важната част от детския, и не само, празник. Тази година за рождения ден на Филип поръчахме торта с героите от Paw patrol… И когато се появи, радостта беше огромна. 

Преди дни имахме възможност – аз и Филип, да разгледаме дома на тортите „Неделя“. Новата стъклена сграда е от пет години и създава усещането за чистота, подреденост, стил.

В цеха кипи усилен труд. Навсякъде мирише на вкусни печени блатове, крем за еклерчета, пресни плодове… Хората са усмихнати. Въпреки че със сигурност работата е доста тежка, трудоемка.

Интересен факт е, че се работи само с пресни продукти. Не само блатовете, но и кремовете, пълнежите, еклерите, всичко се прави на място. Яйцата са пресни, сметаната – също. Изрязва се, маже се, подрежда се, пакетира се. Бързо, ръчно, с любов. И отпътува – за всички 34 обекта у нас и още 9 сладкарници, собственост на компанията – в Румъния. На ден се правят между 1200 и 3000 торти. И още – петифурки, еклерчета…

 

 

 

 

Разбира се, същото се отнася и до красивите фигурки, които красят детските торти. Принцеси, обувките на Пепеляшка, футболни топки, героите от Paw patrol…

Yummy, шепне Филип по пътя. Да, мирише вкусно. Тръгваме си с обещанието, че ще купя еклерчета. Опита едно прясно изпечено, без пълнеж, и остана очарован.

Leave a Reply

%d bloggers like this: