Facebook и МВР въвеждат системата „AMBER Alert – изчезнало дете“

На пресконференция днес в ГДБОП Министерството на вътрешните работи и Facebook стартираха партньорската си програма „AMBER Alert – изчезнало дете“. „AMBER Alert – изчезнало дете“ е спешен сигнал, който полицията издава в случаи на изчезнали или отвлечени деца при опасност за здравето и живота им.

„AMBER Alert – изчезнало дете“ е система, свързана с Facebook, която позволява органите на реда да издават сигнални съобщения, съдържащи актуална снимка и информация за изчезнало дете, до потребители, намиращи се в областта на издирване, предварително определена от полицията. Facebook потребителите в този регион ще получават сигнала „AMBER Alert – изчезнало дете“ само, ако са включили опцията за местоположение на устройството, с което ползват социалната медия.

Сигналното съобщение изглежда като обикновена публикация, като дава възможност за получаване на повече информация относно детето и споделяне, за да достигне до възможно най-голям брой хора. С повече от 2 милиарда Facebook потребители, системата ще бъде ефективен инструмент за намиране на изчезнали деца.

Leave a Reply

%d bloggers like this: