Лекари от „Майчин дом“ спасиха майка на близнаци и бебетата

Заради големината на близнаците, няколко часа след цезаровото сечение, матката на жена, родила близнаци в столичната болница „Майчин дом“, изпада в атония.

Атонията е увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене.

Благодарение на екипа от професионалисти жената е вкарана отново в операционната, като е направена повторна животоспасяваща операция – лапаротомия.

След всички реанимационни грижи майката е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане. 

Щастливата мама отпразнува и рождения си ден, като за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостния в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.

Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов лично поздрави пациентката с пожелание за дълъг живот, здраве и семейно щастие.

Щастливата мама

В „Майчин дом“ работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти.

СБАЛАГ „Майчин дом“ е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в „Майчин дом“, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

Leave a Reply

%d bloggers like this: