L’Oréal и фондация „За Нашите Деца“ в подкрепа на приемната грижа

В средата на юли френската компанията и фондацията със съдействието на Столичната община спретнаха пикник за 30 семейства – приемни родители и деца в парка.

В рамките на работилничката за игри доброволците от L’Oréal обучиха децата как да играят на най-различни образователни игри, като за целта бяха закупени модерни образователни играчки. Те ще бъдат дарени на новия комплекс. Този тип играчки са много важни за детското интелектуално развитие. Те развиват различни способности у подрастващите – координация, логика, сетивност, съобразителност, реакция, познавателни умения.

По време на работилничката за гозби служителите на компанията, приемните родители и фондацията приготвиха наистина страхотни и здравословни сандвичи в забавни форми, на които децата нямаше как да устоят.

Най-голям интерес обаче сред малки и големи предизвика работилничката за рисунки. Доброволците на L’Oréal, с артистична подкрепа от приемните семейства, изработиха изключително майсторски платна и рисунки. Те ще бъдат използвани за декориране на новия комплекс и превръщането му в наистина уютен дом. Идеята за платна, сътворени от деца за деца, от едно поколение приемни деца за друго, предизвика истински ентусиазъм у всички участници в събитието.

Доброволците на L’Oréal изненадаха семействата и с разнообразни подаръци, сред които аксесоари за спортни игри и козметични продукти.

Пикникът бе част от ежегодната доброволческа кампания на L’Oréal – Citizen Day, която се провежда за осма поредна година. Проектът цели да заяви ангажираността и солидарността на компанията към обществено значими каузи, като всяка година служителите се включват и подпомагат лично избраните инициативи.
Събитието бе и в подкрепа на дългогодишната цел и мечта на фондацията за разкриването на съвременен Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално-здравни и образователни услуги на деца и семейства. L’Oréal ще дари за новия комплекс големи цветни платна и десетки нови образователни играчки, които са особено важни за развитието на деца, преживели емоционален стрес. В комплекса ще работят: център за обществена подкрепа, център по приемна грижа, дневен център за деца с увреждания от 0 до 7 години и рехабилитационен блок.

Leave a Reply

%d bloggers like this: