Не избързвайте с какаото – влиза в менюто след 3-тата година

Тази вкусна и полезна напитка е призната за истинско лакомство, но носи ползи само, ако се приема в правилната възраст и правилното количество.

Според педиатрите какаото може да се приема от децата след навършване на 3 години – два пъти седмично, по половин чашка. Максималното количество е 4 чашки на седмица. Най-добре е да се пие на закуска, особено, ако детето отказва да се храни.
Обемът на приетото какао може да се увеличи до една пълна чаша след навършване на 6 години – не повече от 2 чаши на ден.
Децата на 10 години могат да пият какао всеки ден. Имайте предвид, че количеството натурално какао не трябва да превишава 0,5 г на 1 кг тегло на детето.

Ако детето няма алергични реакции, можете да включите какао под формата на рядък десерт и от 2-годишна възраст. Започнете с малки порции.

Какви са ползите от какаото?
То е богато на минерали и витамини. Вкусно е, енергизира и подобрява настроението, помага да се справим със стреса. Веществото теобромин, подтиска кашлицата. Помага на организма да се справи н физическото натоварване, полезно е за слабите, анемични деца.

Leave a Reply

%d bloggers like this: