Нещата, които синът ми трябва да знае за света

Родителите са особена категория хора. А това е една история на един баща, чийто автор е Фредерик Бакман. История, която си струва да прочетете. Ако сте родител. Или ви предстои да станете такъв. Книгата излиза на пазара от каталога на издателство „Сиела“. 

„Моля те за прошка. За всичко, което ще направя през следващите има-няма осемнайсет години. За всичко, което ще пропусна. За всички случаи, когато ще те изложа. Когато ти досаждам. Когато те поставям в неудобно положение. Когато съм несправедлив. Искам тогава да си спомняш за онзи ден. За деня, в който не искаше да ми кажеш къде си скрил проклетия ключ от колата. И помни, че ти започна.
Баща ти“

Та, както казахме, родителството е трудна работа, а родителите – особена порода хора. те правят невероятни фокуси, за да доставят удоволствие, да успокоят, развеселят, усмирят своите наследници. И искат тези наследници да бъдат по-умни, по-добри, по-по-най- от тях. Дават мило и драго, за да осигурят на децата си добър, безопасен и щастлив живот. Дори с риск понякога да станат смешни… 

Leave a Reply

%d bloggers like this: