Училище за родители

Подаръците – колкото повече, толкова повече!

Наближава Коледа. Най-магичното време от годината. Време, което за нас, възрастните, е страхотно удоволствие да пазаруваме. А за малчовците – да получават подаръци.

Ние отдавна написахме нашите писма за Коледа с Филип. Иска зелен трамвай, самолет, кола, която става роботи още няколко нещица. Ех, на Дядо Коледа няма да му стигне чувала. Но съм сигурна, че ще ги донесе. Защото Филип слуша цяла година.

Спорен е въпросът колко играчки трябва да да имат децата. Днешните малчугани са толкова различни от нас, техните родители. Те растат и се развиват заедно с технологиите около тях. И трябва да ги познават. Поне според мен. Ако искаме детето ни да бъде будно, да се интересува от новостите, то трябва да се среща с тях.

Часовете по роботика, по изобразително изкуство, по английски, приказките, самолетите, конструкторите – всичко това развива детската мисъл и въображение. Играчките отразяват света.

Помагат на малчо да го открие, изучи, да свикне с него и да го превземе. По свой си начин.

Затова мисля, че децата трябва да имат повече и то разнообразни играчки. Играчки, които ще им помогнат да свикнат да мислят, да търсят отговор, да съчиняват истории.

Затова ако имате повече играчки, които не ползвате, подарете ги на деца, чийто родители нямат възможност да им ги осигурят. Така ще подарите не само щастие, но и бъдеще.

Leave a Reply

%d