Разходките през зимата – облечете се топло

Разходките през зимата са чудесен начин да калим организма – както нашия, така и детския. Но има едно важно условие. Трябва да сме добре облечени, с топли обувки и разбира се, може да мушнем в чантата един малък термос с топъл чай. Какво още?

Облечете се добре. Според лекарите, най-важно е да са топли ръцете и краката. Не слагайте ръкавици с пет пръста, ръцете мръзнат повече. За обувки предпочетете такива с мембранна защита. Избягвайте обувките от памучни материи – например кларковете.

Не стойте твърде дълго навън. Препоръчително е да сте навън не повече от 20-30 минути. Ако температурата е по-висока от минус 10 градуса, се разходете с децата не по-дълго от 40 минути.

Никакъв алкохол! За вас, разбира се. По-добре пийте чай или какао. Почерпете и децата.

Не е добре да допускате изпотяване. Ако детето играе твърде активно, проверете блузката под якето. Ако се е изпотило, намерете място да го преоблечете. Изключително лесно е да се разболееш, ако си изпотен.

И си вземете термос с чайче. През зимата сгрява идеално. Ще ви помогнат още подскачанията, потропването с крака и размахването на ръцете.

Leave a Reply

%d bloggers like this: