Как да се справим със сополите и кашлицата, която предизвикват

Обикновено повечето деца боледуват постоянно, някои тръгват за ден-два и после прекарват седмица у дома. Можем ли да се справим с това?

Важно е да има профилактика. Не чакайте вирусите да превземат детското носле и едва тогава да започнете да давате разни препарати или да варите бабини илачи.

Ние започнахме профилактиката с бъзак – сок от черен бъз. Приготвихме си го сами в края на август. Давам по една чаена лъжичка сутрин – самостоятелно или разтворена във водата. В продължение на 20 дни. След това има почивка от 10 дни. И пак отначало. Давам и витамин С. През определен период от време. А когато дойдат сополите, разчитам на хомеопатия – Шуслерови соли, бабини рецепти.

Предлагам ви три изпитани рецепти за кашлица, открити в нета, но изпробвани върху Филип, с доказан резултат.

Първата: лъжичка масло (качествено), две лъжички мед, канела – на върха на чаената лъжичка. Разбърква се добре и се дава по мъничко, за успокояване на кашлицата.

Втората: в 1 л вода слагам една дюля, две ябълки, разрязани надве, орех-два начупени – с черупките. Когато заври, оставям 10 минути и свалят от котлона. Прецеждам. Може да се сложи малко мед. Пие се по малко. Не е неприятно и много помага.

Третата: В половин литър вода сварявам две глави лук. Когато водата заври добре, свалям от котлона и оставям за 5 минути. Изстисквам сока на един лимон и добавям две лъжици мед. Пие се пак по мъничко.

И накрая: направихме няколко посещения в солна стая. След седмица ще ви кажа дали дава добър резултат. Засега съм „за“, но все още не мога да твърдя, че помага 100%.

Leave a Reply

%d bloggers like this: