Предаването “Лексиконче с песнички“ на Венелина Миланова и ДВГ “Палави ноти” празнуват първи рожден ден

Съвременните деца са будни, интуитивни, непокорни и с много таланти. Прекарват времето си предимно в дигитална среда, ползвайки телефони и компютри за развлечение и набавяне на информация. В тази среда обаче липсва съдържание, което да ги мотивира и вдъхновява за развитие.

Това е и първата причина Венелина Миланова (музикален ръководител на ДВГ “Палави ноти”) да създаде детското предаване „Лексиконче с песнички“, което се излъчва в телевизионен ефир на E Kids вече в продължение на една година.


Защо лексиконче? Във всяко предаване различните рубрики „се попълват” изцяло по идеи на децата. Те показват как спортуват, танцуват и свирят на музикални инструменти; в кулинарната рубрика готвят лесни и вкусни рецепти; споделят най-любопитните новини за музика и книги. Водещите са деца, които поднасят сценария по лек и забавен начин от различни локации. На въпросите от Лексикончето отговарят и гостите на предаването, които са успели в професиите си творчески личности.


Как се включват малките ни зрители? Изпращат видеа, заснети в домашни условия с помощта на мама като режисьор; в тях те се превръщат в актьори, певци и всичко, за което мечтаят.

И не на последно място поставяме песничките! Те са грижливо подбрани за да формират добрия музикален вкус на малките зрители. Децата ги изпълняват изцяло на живо, с огромно желание.


И резултатът? Венелина Миланова споделя: „Лексиконче с песнички“ е вече на една година, водещите ни са разпознаваеми лица, получаваме много предложения и идеи от зрителите. Следващата стъпка за нас е да предаваме посланието си с контакт на живо, гостувайки в читалища, зали и сцени в градове из цяла България. Търсим подкрепа, защото „Лексиконче с песнички“ е не само сбъдната мечта, но и мисия!“

Leave a Reply

%d bloggers like this: