Повишете имунитета, за да сте здрави през новата учебна година

Стресът, неправилното хранене, липсата на витамини, слабо подвижния начин на живот – всичко това влияе на имунитета на нашите деца.

Имунитетът се формира през първите 6 години от живота на човека. През първите 3-4 месеца бебетата боледуват рядко, защото антителата на мама ги пазят. Постепенно обаче техният брой намалява и организмът на малчо започва да произвежда свои антитела. Важно е обаче да помогнем на младия организъм да се справи с инфекциите – успешно. Как да го постигнем?

Осигурете пълноценно хранене. Намалете приема на захар, увеличете кисело-млечните продукти. Обърнете специално внимание на плодовете и зеленчуците. Нека те присъстват по-сериозно в менюто на семейството.

Малчо трябва да спи. Чували сме, че сънят е здраве. И е точно така. Децата, които си недоспиват редовно са по-податливи на инфекции. От 2 до 11-годишна възраст трябва да се спи не по-малко от 10-11 часа на ден.

Хладката вода във ваната е гаранция за добър имунитет. Не пълнете ваната с гореща вода. Тя не е добра за здравето на детето ви. Дори е добре да редувате топъл и по-хладен душ.

И задължително прекарвайте повече време на открито. Физическата активност е много важна за правилното развитие и за здравето. Ходете пеша заедно. Карайте велосипеди, тротинетки, тичайте. Движението е здраве.

Скандалите снижават имунитета. Нищо не влияе толкова пагубно върху здравето на малчо, както лошата домашна атмосфера. Виковете и скандалите са недопустими. Дори да имате разногласия с партньора си, постарайте се да не намесвате малчо в тях.

Leave a Reply

%d bloggers like this: