ЛюбопитноНа масата

Японска мама създава герои с помощта на храна

Японска майка пресъздаде любими детски герои от хранителни продукти

Японската мама – Етони Мама, както е псевдонимът ѝ в Инстаграм, си спечели хиляди последователи, създавайки интересни детски герои от хранителни продукти.

Сигурна съм, че вече се досещате за причината – да накара децата си да се хранят здравосовно. Нещо, към което всички родители се стремим.

Оказва се, че тази изобретателна мама, се е вдъхновила от изкуството Kyaraben. Благодарение на него тя е започнала да подрежда красиво продуктите в чините на своите деца, изобразявайки известни герои – от книжки и филмчета. И резутатът не закъснял – децата с удовоствие опитват от всичко. Без да мрънкат!

Има доста лесни идеи, които и вие бихте могли да направите у дома. Опитайте. Включете и децата. Специалистите по хранене винаги са били на мнение, че приготвената от нас храна е по-вкусна. Затова винаги включвайте малчо в процеса по приготвяне на обяда или вечерята.

Най-лесно е да оставите на масата продукти за сандвич – салата, кашкавалчета, сиренце, маслинки, и детето само да си го „подреди“. Филип обожава да меси тесто, както и да изрязва сладки.

снимки: Pixabay, Инстаграм

Leave a Reply

%d