Известното зайче Питър на Беатрикс Потър влиза в кината

В „Зайчето Питър“ пакостливият и авантюристичен герой, завладял сърцата на поколения читатели, получава своята главна роля в собствена комедия. А родната звезда Орлин Павлов великолепно пресъздава на български език необуздания дух и игрив чар на зайчето Питър. 
Вечната вражда между Питър и мистър Томас Макгрегър (Донъл Глийсън) излиза извън пределите на зеленчуковите лехи и се разпростира до Езерния район и Лондон.

Залогът е не само кой ще владее апетитната градина на Макгрегър, но и сърцето на обичащата животните съседка (Роуз Бърн).

„На Питър му е казано да не припарва до градината на Макгрегър, защото баща му е бил сготвен на пай заради такова нарушение. И какво прави той? Разбира се влиза в градината. Такъв е Питър – тази негова постъпка го описва най-добре, – обяснява Глук. – Той е дяволит, смел и самоуверен, и често се заблуждава, че все е прав, макар че често греши. Той никога не поставя импулсите си под съмнение и продължава напред без да спира, чак докато не осъзнае, че е стигнал твърде далеч.“

Но когато Питър се изправя срещу последиците от своите дръзки и незачитащи чуждо мнение действия, се проявява истинският му характер. „Той осъзнава, че трябва да се грижи за братовчед си и трите си сестри и въпреки че не си признава, допуска, че може да бъде засенчен от мистър Томас Макгрегър, – споделя Уил Глук, съ-сценарист и режисьор на първите приключения на голям екран на Зайчето Питър . „Питър е тийнейджър, който започва да разбира, че нещата в живота не винаги са черно и бяло.“

И нещо любопитно…Зайчето Питър“ е един от малкото филми, които са допуснати да заснемат сцени в най-известният универсален магазин в света, Harrods, в Лондон. Harrods е изключително популярен, през вратите му всеки ден преминават хиляди посетители, така че да приеме в историческата си сграда като домакин филм от ранга на „Зайчето Питър“ не е лесен подвиг. Магазинът разполага с над 7500 служители, които обслужват клиенти и продава играчки, базирани на героите от книгите на Беатрикс Потър от самото им създаване през 1910 г. Потър е живяла в същия квартал на Лондон – Найтсбридж, и в нейния личен дневник като 17-годишна девойка има препратки за Harrods.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: