Кейт Мидълтън откровено за майчинството

Кейт Мидълтън е една от най-известните многодетни майки на света.

Заедно със съпруга си – принц Уилям, тя се грижи и възпитава три деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и малкия принц Луи. И въпреки ангажиментите, помощниците и гувернантката, участва активно в отглеждането и възпитанието на своите малки съкровища.

Източник: kensingtonroyal

Всъщност като всяка майка тя има своите страхове и моменти на щастие.

Учи ги да споделят чувствата си

„Както и повечето родители, ние с Уилям винаги търсим професионална помощ, ако децата имат нужда от нея. Надяваме се, че ще успеем да научим Джордж и Шарлот да споделят своите чувства, както и да могат да бъдат добри приятели, когато пораснат. Знаем, че няма нищо по-трудно от това едно малко дете да се бори със своите емоции или да има психически проблеми.“

За самотата

„Понякога можете да се чувствате самотни, но трябва да знаете, че много майки минават през тези изпитания, както и вие.”

Източник: kensingtonroyal

За ценностите

„Родителите ми ме научиха на истинските неща в живота – да бъдеш добър човек, на уважение и честност. Затова и ние с Уилям искаме да научим децата си на тях. Това е толкова важно, колкото и да си добър по математика или в спорта”.

За трудностите

„Лично за мен майчинството е полезен и прекрасен опит. Но понякога то е проблем дори за мен, която имам подкрепата на гледачка и гувернантка, нещо, което повечето майки нямат.

Нищо не може да ви подготви за мисията да бъдете майка.

Опитът е пълен с много и различни емоции – радост, изтощение, любов, преживявания. Вашата индивидуалност се променя в движение. Първоначално мислите за себе си като за личност, но после идва усещането, че сте просто майка.

Няма правила. Няма правилно и неправилно. Просто трябва да правите всичко възможно, за да се погрижите за своето семейство. Много майки, включително аз, се сблъскват с неувереността, че правят всичко правилно.”

За помощта

„Майчинските тревоги са свързани с натиска да правим всичко съвършено. Трябва да бъдем идеални родители, да се справяме с всичко прекрасно, да ценим всеки момент. Хубаво е да се говори за майчинството като за нещо добро, но не трябва да скриваме стреса и да мълчим за трудностите.

Всички изпитват трудности, те не са признак на слабост.

Ако някоя от нас се разболее, докато е бременна, тя се обръща към лекар. Необходимостта от помощ за психичното ни здраве е същата. Децата ни имат нужда от здрави родители, родители, които се грижат за себе си и могат да им окажат нужната подкрепа във всеки един момент.”

Източник: kensingtonroyal

За разходките на чист въздух

„Имам много приятни спомени от детството – как играя навън в градината. Сега се опитвам да науча на тези игри децата си.”

За любовта

„Прегръдките са много важни. На това уча и децата си.”

За времето, прекарано със семейството

„Най-важно в живота ни е да прекарваме колкото се може повече време заедно.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: