Нови книжки

Моята тетрадка Монтесори по четене и писане

Излезе от печат Моята тетрадка Монтесори по четене и писане. Тя е подходяща за деца на 5-7-годишна възраст, които вече са се запознали с буквите и започват да се учат да четат и пишат.

Предназначена е за първокласници, но също и за по-малки деца, които по-рано са се запознали с буквите от българската азбука. Детето първо чува звука, после вижда буквата, с която той е свързан и накрая го открива в конкретни думи, с които по-късно образува изречения.

В тетрадката са дадени три вида упражнения по трудност.

Най-лесните са означени като Розова серия. Те включват съставяне на най-прости и къси думи и изречения с тях.

Следващата по трудност е т.нар. Тъмночервена серия, която включва по-дълги думи и по-дълги изречения.

Третата, Сива серия, съдържа упражнения с думи над 5-7 букви и по-сложни изречения.

Към всички серии има упражнения за затвърждаване на знанията под формата на игри с карти, които се изрязват от края на тетрадката, и работа с мобилна азбука.

Моята тетрадка Монтесори по четене и писане от Марияна Миткова е продължение на Моята тетрадка Монтесори за буквите и звуковете от същия автор.

След като се запознаха с всички букви и начина на тяхното изписване, малките читатели вече могат да съставят думи и изречения по лесния и приятелски метод на Мария Монтесори. В Моята тетрадка Монтесори по четене и писане те вече могат да се запознаят с печатните и ръкописните, главните и малките букви на българската азбука, които се редуват при изписването на думите в упражненията.

Детски градини, училища, библиотеки и езикови школи ползват отстъпка в размер на 20 % от коричната цена.

Leave a Reply

%d bloggers like this: