Няколко начина да увеличите шанса за забременяване

Според Световната здравна организация по здравеопазване продуктите, богати на цинк, влияят благотворно на състоянието на човешкия организъм. Недостигът на микроелемента може да доведе до проблеми със зачеването и риск от сърдечно-съдови заболявания. В този ред на мисли много полезни за кандидат-мамите са морските дарове и месото.

Изключително важен е и витамин D. Той помага на жените да се справят с проблемите на овулацията. Има го в мазните риби и яйцата. Специалистите препоръчват ежедневно да приемате витамин D на таблетки, ако искате да забременеете. Ежедневната норма е 15 мг.

Учени от Англия пък определят три ключови фактора, които помагат да се забременее както по eстествен път, така и с инвитро – спиране на цигарите и алкохола, отказ от кофеина, правилно хранене. Установено било, че тютюнопушенето може да „отложи“ забременяването с два месеца, а повече от 10 питиета в седмицата понижават фертилността със 60-65%. Подобен ефект имат чаят или кафето.

След секс или след инвитро процедура е добре да полежите – между 5 и 15 минути. Това увеличава шанса за забременяване цели два пъти.

Според специалисти от Американското общество по репродуктивна медицина, снижаването на нивата на стреса увеличава шанса от забременяване със 160%.

Смехът също е полезен. Доказано е, че е чудесно лекарство. Освен че помага да се справим с депресията, укрепва имунната система, той помага и при забременяване. Израелски учени от една от най-известните клиники, занимаващи се с проблемите на безплодието, установили, че пациентките, които присъстват на сеанси по смехотерапия, имат много по-голям шанс от положителен резултат.

Правете секс три пъти седмично. Често, когато се работи за бебе, двойките се съсредоjfчават върху дните с предполагаема овулация. Но интересен факт е, че много жени имат овулация тогава, когато не предполагат, и дори тестовете не могат да го установят. Затова специалистите препоръчват секс три пъти седмично. Но в никакъв случай всеки ден, защото така се понижава качеството на спермата. Въздържанието също не е добро – ако продължава повече от 7 дни, морфологическите качества на сперматозоидите са намалени.

Забравете за бялото вино. Установено е, че жените, които изпиват по 2-3 чаши с бяло вино в една седмица, намаляват шанса си за забременяване с 24%! Същото важи за мъжете, които пият бира всеки ден или през ден.

Leave a Reply

%d bloggers like this: