Пестицидите в организма на майката имат връзка с аутизма при децата

Пестицидите влияят не само на вредителите, но и на околната среда, и на здравето на хората. И поредното проучване, публикувано в американското списание по психиатрия, доказва това.

Професор д-р Алън Браун от Колумбийския университет съветва бъдещите майки да консумират по възможност само органични плодове и зеленчуци. Да измиват добре продуктите, за да паднат токсините от тях. „Не трябва да се притеснявате толкова, но все пак имайте предвид, че всичко, което изхвърляме в природата, се връща в нас. И причинява доста неприятни последствия. Защото се отразява на здравето на децата ни“, казва проф. Браун.

Изследването на проф. Браун е свързано основно с влиянието на ДДТ върху бременните жени. Резултатите от него са показали, че при изложените на влиянието на ДДТ жени, рискът от аутизъм при децата им е много по-голям. Въпреки , че в много държави ДДТ е забранен, включително в ЕС (в Щатите още през 1972 г.), в други той се използва и до днес (има свидетелства за употребата му в Турция). А последствията от неговата употреба са наистина лоши – уврежда черния дроб, сърцето, влияе на нервната система…

Leave a Reply

%d bloggers like this: