Любопитно

Вкусно кисело мляко и забавления в Момчиловци през септември

Ако нямате планове за уикенда – 21 – 23 септември, предлагаме ви да стегнете багажа и да тръгнете към родопското село Момчиловци. Там ще се случи Фестивал на киселото мляко.

Гостите и жителите на селото ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти под звуците на родопски фолклор.

На фестивалната сцена ще се изявяват фолклорни групи от региона. Ще има концерт на ансамбъл „Тракия“, конкурс „Кралица на красотата – Мис Родопи“ с награден фонд 8000 лв., семинар на тема „Здраве и дълголетие”, фотоизложба – конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“.

Всеки любител на фотографията ще може да се включи във фотоконкурса на фейсбук страницата на Фестивала. Ще има още художествен пленер (картините от който ще бъдат изложени по време на фестивала), Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, забавни състезания за надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.

С това обаче изненадите не свършват. Гост на фестивала ще бъде Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров, който ще забърка разни вкусотийки. Ще има дегустация на екзотична китайска кухня, а в последния ден от фестивала посетителите ще могат да се насладят на местни кулинарни специалитети.

Събитието се организира от „Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Министерство на туризма, община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.

Leave a Reply

%d