За балансирано хранене и активен живот в училищата

Над 100 училища и над 10 000 деца са декларирали желанието си да се включат инициативата, целяща изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у децата.

Записванията за нея започнаха в началото на учебната година и ще продължат до края на първия срок, за да могат да се включат максимален брой от желаещите учебни заведения.

По време на уроците от програмата „Нестле за по-здрави деца“ учениците ще научат по интересен и интерактивен начин повече за балансираното хранене и активния начин на живот.

Още при обявяването на програмата сред училищата през септември, над 100 учебни заведения от цялата страна заявиха желанието си да се включат в нея. Първите 60 от тях ще имат възможността да участват в специално организирано събитие, посветено на Международния ден на готвача. То ще се проведе на 20-и октомври, когато шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велев още веднъж ще подчертаят колко важно е балансираното и разнообразно хранене чрез интерактивни дискусии и готварски игри.

Програмата се организира от „Нестле България“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката и редица експерти в областта на храненето, спорта и движението. Те ще предадат своите послания на децата в специално разработените за всеки от шестте модула уроци. Сред посланиците са шеф Жоро Иванов, проф. Веселка Дулева, Лазар Радков, Евгени Иванов – Пушката, Маруся Иванова, Тереза Маринова и Асен Аролски.

Повече информация и пълния списък с училища, участващи в програмата, можете да откриете на: www.jiveiaktivno.bg

Leave a Reply

%d bloggers like this: