Лидл стартира кампания – „За твоето дете“, насочена към здравословното, балансирано хранене и активния начин на живот

Най-новата инициатива на „Лидл България“ – “Lidl – за твоето дете“ отбеляза своя официален старт с близо 2 000 деца и родители и множество забавни работилници по здравословно хранене, спортни приключения и загадки в детски научен център „Музейко“.
“Lidl – за твоето дете“ включва серия от активности в три основни и важни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот, образованието и развитието на талантите. С тази своя инициатива компанията си поставя две основни цели – да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата, както и да бъде полезна на самите родители в грижата им за тях.

„Вярваме, че общуването с децата, времето, прекарано с тях, както и тяхното здраве и правилно израстване са онези важни неща, които осмислят живота ни. Затова една от ролите ни като отговорен бизнес е да спомагаме за грижата за децата именно като един от най-важните фактори за нашия пълноценен начин на живот“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

Партньори на инициативата са различни организации. С помощта на детски научен център „Музейко“ компанията ще работи в посока развитие на талантите, като заедно ще се грижат да провокират у децата желанието да придобиват нови и различни знания. В сферата на образованието ключов партньор на инициативата ще бъде фондация „Заедно в час“, с която ще се работи в посока качествено образование, повече образователни възможности за учениците и подкрепа на онези млади и талантливи хора, които искат бъдат новото поколение учители.
В областта на спорта инициативата ще си партнира със сдружение „БГ Бъди активен“, с помощта на което ще обединят усилията си за повишаване физическата активност сред децата и повече условия за спорт и активен начин на живот. Специален гост на събитието в неделя бе и едно от най-успешните и доказани имена у нас в света на волейбола – Владо Николов, който ще бъде важен посланик и радетел на идеята за повече спорт за децата.

“Всички тук споделяме общи ценности и обща визия, която е насочена към децата. Правилният подход е да се работи с тях, защото те не само са нашето бъдеще, но и са по-възприемчиви. И ние като родители имаме важна роля, за да ги насърчаваме да се движат. Трябва да ги мотивираме и да бъдем техен личен пример, защото спортът има пряко въздействие върху дисциплината, израстването и пълноценната реализация на децата“, сподели Владо Николов. Той разказа, че неговите деца у дома, не ядат чипс и не пият газирани напитки, именно защото знаят, че не е полезно. Съвсем скоро семейството на спортиста ще се увеличи с още един член.

Успоредно с образованието, спорта и развитието на талантите, „Лидл България“ ще надгради и своя проект за здравословно и балансирано хранене – „Кулинарно междучасие Манджицу“, което компанията реализира през последните две години.

Leave a Reply

%d bloggers like this: