Проходилка и коланче? Нямате нужда!

Преди Филип да направи първите си стъпки, много мислих по темата дали да не му купим нещо, с което да го подпомогнем. Повечето ми приятели обаче – в това число и мъже, споделиха, че традиционните проходилки наистина не са добър вариант, от здравословна гледна точка. Затова и не купихме.

Една приятелка обаче ми даде тяхната проходилка, която по-скоро е за бутане. Има и разни интересни джаджи отпред, които издават звуци и светят. Оказа се добро решение.

Честно казано той почти не я ползва, просто едни ден се пусна от масата към дивана и после започна да се прехвърля от една мебел към друга все по-уверено, до момента, в който се пусна и започна дори да тича:)

Искам да кажа, че проходилката е доста скъпа инвестиция, която няма да ви е необходима. По-добре ще бъде, ако можете да намерите нещо от приятели или втора ръка. Същото се отнася и до коланчето. Дадоха ми едно, второ ни подариха – чисто ново. И двете така останаха.

Беше ми трудно и някак неудобно да го връзвам с него, за да си спестя болките в кръста. Всъщност нямах болки, защото почти не съм се навеждала:) Филип започна да ходи и се подпираше на разни неща, а когато излизахме навън го хващах за ръка. Той така предпочита. Има моменти, в които изобщо не иска да го държа. Пускам го сам, стига, разбира се, наоколо да не минават коли.

Leave a Reply

%d bloggers like this: