Слънцето обича защитената кожа

Ако преди няколко десетилетия лекарите ни препоръчваха слънчевите бани като важни оздравителни процедури, днес повечето от тях ни съветват да ограничаваме максимално излагането на слънце. Особено що се отнася до децата, и особено, ако не са навършили 3 години.
Слънчевата светлина е най-доброто лекарство при кожни заболявания, включително псориазис и атопичен дерматит. Но и дерматолозите, и педиатрите са категорични, че за да има ефект имате нужда не само от слънце, а от слънце и море, и то поне за един месец.

Човешката кожа по принцип притежава естествени средства за защита. Първото от тях е придобиването на тен. Второто – потта, която съдържа киселина, която поглъща ултравиолетовите лъчи (потта е своеобразен естествен химически филтър). Но днес не трябва да разчитаме много на тях. Най-добре изберете подходящ продукт със съответния филтър.

В съвременните козметични продукти се използват химически и минерални филтри. Минералните (титанов диоксид и цинков оксид) отразяват слънчевите лъчи. Те са по-малко алергенни, затова често намират приложение в продуктите за деца. Имат още едно предимство – започват да действат в момента, в който бъдат нанесени върху кожата. Имат и недостатъци. Според някои специалисти, производството чрез нанотехнологии предполага наличието на титан, който пък е потенциално канцерогенен, и защитата, която осигуряват е по-слаба… Дерматолозите обаче ги препоръчват като безопасни и ефикасни.
Химическите поглъщат вредните слънчеви лъчи, превръщайки ги в топлина. Започват да действат половин час след като бъдат нанесени върху кожата. Препоръчват се за по-малко чувствителна кожа.

Ние ви препоръчваме A-Derma Protect спрей за деца SPF 50+ много висока защита – защитава от вредните ефекти на UV лъчите, подсилва небалансираната кожна бариера и съхранява клетъчните защити срещу UVA лъчите. С патентована иновация, плод на 7 години изследвания –  Barriestolide®, извлечен от масло от кълнове от Овес Rhealba® за подсилване на уязвимата кожа и понижаване нивото на уязвимост спрямо агресивното действие на UV лъчите; съчетан с патентована филтърна система със само 4 филтъра, защитава уязвимата детска кожа от UV. * Заявен патент. С флуидна текстура, лесна за нанасяне.

Leave a Reply

%d bloggers like this: