На масата

15 семейства ще готвят с шеф Манчев и шеф Шишков

Финалистите в кулинарното предизвикателство на „Лидл България“ бяха избрани сред над 200 кулинарни предложения.

Тази неделя, 24 юни, 15 семейства от цялата страна ще готвят с шеф Манчев и шеф Шишков на първия семеен кулинарен лагер. Това са финалистите, чиито рецепти са били сред над 200 кулинарни предложения, изпратени в първия етап от подготовката на първата кулинарна книга за деца на веригата.

По време на кулинарния лагер в неделя избраните семейства и техните деца ще покажат своите готварски умения, като приготвят рецептата, с която са участвали в конкурса. Полезни и вкусни бонбони от фурми, американски палачинки с тиква и телешко с елда са малка част от менюто, което ще бъде приготвено от кандидат майсторите, с помощта и ценните съвети на двамата кулинарни експерти шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков.

В периода 21 май-10 юни „Лидл България“ даде възможност на родителите в цялата страна да изпратят любимите рецепти на своите деца – вкусни, но и съобразени с пълноценното детско хранене. Събраните над 200 рецепти показват висока ангажираност и изобретателност в осигуряването на полезно и балансирано хранене за децата и въвличането им в самия процес по приготвяне на храната. Експертният екип на детската кулинарна книга на „Лидл България“ в лицето на шеф Манчев, шеф Шишков и проф. Дулева, национален консултант по диететика и хранене, е подбрал 15 рецепти, които са едновременно вкусни и полезни, за да ги включи като част от кулинарните предложения в книгата.

Освен рецептите на финалистите, тя ще включва още и рецепти, разработени от двамата шеф готвачи, като всички те ще са подходящи за деца на възраст от 3 до 14 г. Целта на книгата е да послужи като наръчник за родителите в опитите им да осигурят балансирано хранене за своите деца. Специално място в нея ще има и за допълнителна информация и съвети, разработени от проф. д-р Веселка Дулева, консултант на целия проект, които да им помагат при приготвянето на пълноценни детски менюта.

Детската кулинарна книга ще бъде налична в търговската мрежа през септември.

Leave a Reply

%d