Здрави малчугани

Догодина в София отваря врати детска поликлиника

В столицата отваря детската поликлиника, която ще работи денонощно съобщава БНР. Това трябва да се случи през втората половина на 2021-а.

За сграда ще се използва общинска сграда в район „Възраждане„, която ще се реконструира. До края на тази седмица Столичната община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности.

Целта е да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ.

Направен е анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари, уточняват от Столичната община.

Здравното заведение ще разполага със специалисти в различни области на медицината – в това число детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др. Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория.

Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение.

Един от най-популярните художници на улично градско изкуство – Насимо е поканен да предложи визия за фасадата на сградата.

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лв. В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, за осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията, допълват от общината.

Leave a Reply

%d bloggers like this: